Kariyer Net Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin en çok kullanılan, işvereni işçiyle buluşturan adresi kariyer.net’in yüzbinlerce üyesinden biriyseniz ama artık işinize yaramadığını düşünüyorsanız kariyet net hesap silme linkini kullanarak hesabınızı silebilir, bilgilerinizin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Binlerce insanın eğitim, deneyim gibi kişisel bilgilerinin yer aldığı bir havuz olan kariyer net aynı zamanda internet ortamında bilgilerinizin kolayca bulunmasını sağlayan bir platform. Bu site aracılığıyla veya başka bir şekilde iş bulduysanız ve artık kariyer net hesabınızı kapatmak istiyorsanız izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır. İlk adım, siteye giriş yapmaktır. Giriş yaptıktan hemen sonra karşınıza çıkan Anasayfa’dan Yardım bölümünü, daha sonra ise Sık Sorulan Sorular kısmını tıklayarak ilgili bölüme geçiş yapabilirsiniz. Sık sorulan sorular içerisinde bulunan Hesabımı Silmek İstiyorum yazılı kariyer net hesap silme linkine tıklayarak gerekli onayı verdikten sonra çıkış yapabilirsiniz.

Kariyer Net Üyeliği Nasıl Silinir?

Kariyer net üyeliği ücretsiz olması ve kolay bir cv oluşturma imkanı sunması nedeniyle sık tercih edilse de, internet veri tabanında bulunan bilgilerin herkese açık olması size rahatsızlık verebilir ve bu nedenle kariyer net üyeliğinizi sonlandırmak isteyebilirsiniz. Kariyer net hesap silme ile üyelik iptali aynı işlemleri kapsar. Bu nedenle siteye giriş yaptıktan sonra Anasayfa > Yardım > Sık Sorulan Sorular kısmına geldikten sonra “Üyelikten Nasıl Ayrılabilirim?” soru başlığına tıklamanız ve yanıtın altında yer alan Hesabımı Silmek İstiyorum yazılı kariyer net hesap silme linkine tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından önüne gelen ekranda gerekli onayı vermeniz durumunda bilgileriniz tamamen silinecek, yalnızca giriş bilgileriniz kalacaktır.

Kariyer Net Hesap Pasif Nasıl Yapılır?

Kariyer net sitesi, pasif hesap kullanımına kapalıdır. Fakat bu etkiyi almanızı sağlayacak başka bir çözüm sunulmuştur. Üyelerin, artık bilgilerinin yer almasını istemediği durumlarda özgün bir alternatif sunan kariyer net hesap silme işlemi yapıldığında tüm bilgileri silmektedir. Bu bilgileri kaybetmek istemiyor fakat iş arayışınız durduğu için gözükmesini tercih etmiyorsanız, özgeçmişinizi görüntülediğiniz ilgili bölümü açıp sağ üstte yer alan görüntüleyebilecekler kısmını sadece başvuru yaptığım firmalar haline getirerek, bilgilerinizi yeni iş verenlerin görmesini engelleyebilirsiniz. Daha sonra yeniden kullanmak istediğinizde aynı noktadan tüm firmalar seçeneğini aktif hale getirerek iş arayışınızı sürdürebilirsiniz.